SUNATI ACUM0244-595.629


Buzias

Prezentare statiune Detalii statiune

Statiunea balneara Buzias este situata in vestul tarii, la 34 km de Timisoara, acolo unde Campia Timisului se intalneste cu Campia Poganisului.

Prima atestare documentara dateaza din anul 1321, dar Buzias a fost declarat oras abia in 1956. In 1805 a fost prima incercare de punere in valoare a caracterului terapeutic al apelor minerale dar captarea primului izvor mineral a avut loc in 1811. Primele centre balneare au fost construite in 1918, cand localitatea a fost declarata statiune balneoclimaterica.

Climatul de campie cu ierni blande si veri placute face din statiunea Buzias un loc primitor, atat pentru cei care doresc sa urmeze un tratament cat si pentru cei care vor doar sa se odihneasca. Factorii naturali terapeutici din zona sunt: apele minerale carbogazoase, mofetele si bioclimatul sedativ de crutare.

La Buzias se trateaza o gama larga de afectiuni ca cele cardiovasculare, reumatismale, post traumatice, afectiunile neurologice periferice si centrale precum si o serie de afectiuni asociate cum ar fi respiratorii, ginecologice, metabolice si de nutritie, nevroza astenica sau boli profesionale.

In bazele de tratament din statiune exista instalatii pentru bai calde la cazi cu apa minerala carbogazoasa, fizioterapie, instalatii pentru aerosoli si inhalatii, sala de gimnastica si masaj medical.

Pentru timpul liber turistii au la dispozitie: o sala de sport, strandul cu apa carbogazoasa, parcul cu platani,expozitia de arta populara banateana, teatrul de vara si muzeul balnear.

Cai de acces:
Rutier : pe DN dintre Timisoara 37 km si Lugoj 25 km.
Tren : gara Buzias la 2,5 km de centrul statiunii.
Aeroport : Timisoara 42 km.

Ordonare dupa:
Pagina: 1 

HOTEL PARC

Buzias, Romania

Situare: la 800 m de centrul statiunii.

Dotari generale: 136 camere duble, 4 apartamente, restaurant - 290 locuri, parcare proprie, acces persoane cu dizabilitati, safe la receptie, bar de zi, terasa, 2 Sali de conferinta...


Oferta de la: Union Travel

HOTEL TIMIS

Buzias, Romania

Situare:

la marginea parcului din centrul statiunii.

Dotari generale: 139 camere duble, 3 apartamente, bar de zi, discoteca, centrala termica proprie, sala tv, frizerie, lift, centrala telefonica internationala, seif, 1 sala de conferinte, bar de zi, restaurant....


Oferta de la: Union Travel